Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Fecskepelenkák kihelyezése Túrkevén

   Az elmúlt napokban egy túrkevei önkormányzati képviselő kereste meg a Nimfea Természetvédelmi Egyesületet, hogy a helyi bérházegyüttesen fészkelő, körülbelül 30-40 pár molnárfecske mellékterméke nagyon szennyezi az erkélyeket és az ablakokat. A megkereső attól tartott, hogy a lakók leverik a fészkeket a probléma miatt.
    A Nimfea Természetvédelmi Egyesület két munkatársa a helyszín szemrevételezése után - megszámolták, hány fecskepelenkát kell elkészíteni, beszéltek a lakókkal a problémáról, az elkészített fecskepelenkákat felszerelték a fészkek alá.
   Mint a helyszínen kiderült a lakók nem panaszkodtak a fecskék miatt, és nem akarták a fészkeket leverni, de örültek a tartók felszerelésének. Azok a tulajdonosok, akik nemkívánatosnak tartották a fecskék jelenlétét erkélyükön, ablakpárkányuk alatt még a fészekrakás idején elzavarták a telepedni kívánó molnárfecskéket.
   Az ehhez hasonló tevékenységek elkerülésére a következő évben, mielőtt ideérnek a molnárfecskék, tájékoztató plakátokat rak ki a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, a molnárfecskék hasznosságáról, védelmével kapcsolatos jogszabályokról és a tilos emberi tevékenységek végzéséről.


 

A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -