Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Demonstráció a jövő évi költségvetés ellen!


   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai tegnap, azaz október 28 - án, részt vettek, a Levegő Munkacsoport és az Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett tüntetésen, amelynek célja az volt, hogy újfent felhívják a figyelmet a tervezett költségvetés negatív hatásaira, és egy petíciót nyújtsanak át Medgyessy Péter Miniszterelnök Úrnak.

   A bejelentett tüntetésen több civil szervezet képviselője vett részt, a Miniszterelnöki Hivatal épülete előtti téren gyülekezve. A résztvevők száma - sajnos, alig érte el a 40 főt, rajtuk kívül a sajtó képviselői voltak jelen.
A tüntetők táblákon fejtették ki véleményüket, melyeken az alábbi szövegek voltak olvashatóak:

"Miniszterelnök Úr! Emlékezzen vállalásaira!"
"Nem akarunk több adót fizetni az autópálya-építésekért!"
"Luxus lesz a tömegközlekedés?"
"Nincs pénz az oktatásra, egészségügyre, környezetvédelemre! Bőségesen van pénz környezetpusztításra!"


   A demonstráción az MTVSz képviseletében megjelenő Dönsz Teodóra a tüntetőknek felolvasta a petíció szövegét, valamint az aláíró egyesületek neveit, majd a civil szervezetek képviselői a Miniszterelnöki Hivatal elé járultak, hogy ott átadhassák azt, a megfelelő személynek.
Kisebb bonyodalom támadt a kapuban, mert a rendőrség emberei mindössze három embert, valamint a sajtó képviselőit engedték be a területre. Problémát okozott az is, hogy az eseményeket dokumentálni akaró sajtónak és civileknek egyaránt megtiltották a fényképezést és a forgatást, védett objektumra hivatkozván.
Így a petíciót átvenni kívánó Dr. Katona Tamás helyettes államtitkár úr kénytelen volt a kapukon, láncon kívülre jönni, és a járdán átvenni a civilek petícióját.
A petíció átvétel rendben lezajlott, mind a civilek, mind a helyettes államtitkár úr megelégedettségére, aki elmondta, hogy mindenképp érdemben fognak válaszolni a beadványra.

   A békés tüntetés ezzel a végére is ért, minden civil szervezet, a képviselők válaszára vár mostantól.


 

A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -