Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Soros Alapítvány a civil természetvédelemért

  Az Alapítvány igazgatója és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője a napokban támogatási megállapodást írt alá, amellyel az Alapítvány egy három éves támogatási szerződéssel igyekszik elősegíteni az egyesület kiemelten közhasznú környezet- és természetvédelmi törekvéseit. A Soros Alapítvány a helyi természetvédelmi feladatok ellátását ezáltal úgy támogatja, hogy a szervezet fenntarthatóságának megteremtését célozza meg anyagi segítségével.
   A támogatási szerződés alapján a szervezet mindennapi munkájához szükséges infrastrukturális háttér tehermentesítést (pl. a gépkocsik lízing visszafizetését) épp úgy elősegíti, mint néhány új technikai kellék beszerzését. Emellett a program segítséget nyújt az oktatóközpont vendégfogadásának előkészítésére, a vállalkozói tevékenységek erősítéséhez. A szervezet önfenntartó képességének javulása fontos záloga a hosszú távú küldetés szerinti munkavégzésnek.
   A megállapodás lehetővé teszi, hogy a támogatások nélkül történt fejlesztések egy utólagos támogatással a szervezet célkitűzéseit szolgálhassák. Ezek jelentősége kiemelt fontosságú, hiszen az egyesület környezet- és természetvédelmi elkötelezettsége számos új kihívást támasztottak az elmúlt időszakban, hiszen nem csupán a szakmapolitikai feladatok növekedtek (pl. Novo Vírjei erőmű megépülésének megakadályozása, VTT társadalmi véleményezésében való részvétel stb.), hanem a terepi feladatok is.
   A KAC támogatok mellett ez a második tervezhető bevétele a szervezetnek, s míg a KAC pályázati forrásokkal csak a 2004-es évig lehetett tervezni, addig a Soros Alapítvány 2006-ig tervezhető bevétel marad.


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -