Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

KÖTHÁLÓ képzés Miskolcon

  A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának tagjaként, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai részt vettek a Miskolcon tartott képzésen, melynek témája a levegőszennyezés és a kémiai levegőszennyezők voltak. Az előadássorozat Miskolc - Tapolcán, a barlangfürdő melletti panzióban, kellemes környezetben telt el.

  A képzés első napján a Levegő Munkacsoporttól érkező Lukács András tartott előadást a közlekedés levegőszennyező hatásairól, valamint annak megoldási lehetőségeiről. A többféle megoldás között a gazdasági, tudatformálási eszközök is szerepeltek. Az előadás vitaindítónak bizonyult, amelyhez az autómentes nappal kapcsolatos rendezvények megbeszélése társult. A második napon, Simon Gergely beszámolóját hallgatták meg a résztvevők, aki szintén a Levegő Munkacsoporttól érkezett, és a környezetszennyezés kémiai szennyezőiről, valamint a kémiai anyagok összetételéről, hatásairól beszélt. A délután folyamán, a szakmai programokon kívül, szabadprogramot is élvezhettek a KÖTHÁLÓ - tagok. A KÖTHÁLÓ belső ügyeinek megtárgyalása után barlangfürdőzni és városnézésre indult a társaság.
  A harmadik nap délelőttjén újra Simon Gergely előadását hallgatták a résztvevők, amely egy úttörő témáról, a REACH - ről szólt. A pénteki nap egy másik témának is otthont adott, Balog Ákos, a miskolci Öko - Kör munkatársának előadását hallgatták meg az ottlévők, a biomonitoring rendszerről és annak módszereiről.
A képzés három napja oldott hangulatban telt el, az előadások érdekesek, és hasznosak voltak.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -