Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

OEGUT Environmental Award 2. díj

   A 2003. őszére kiírt OEGUT Environmental Award 2003. "A" kategóriájában a Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2. díjat nyert!

    Az osztrák díj első helyezettje a bulgáriai OVEKA 92 Ltd lett, "Meleg víz napkollektorból - Napkollektorok telepítése szófiai lakóteleken" témájú pályázatával lett.
   A 2. díjat a Nimfea Természetvédelmi Egyesület nyerte el, a Túrkeve határában beindított tájrehabilitációs programjának elismerésére. A Nimfea TE programjának célja, hogy a Túrkeve környéki gyepterületeken, pusztákon újra életre keltse a legeltető állattartást, hiszen ezek a területek kiemelkedő szaporodóterületei és élőhelyei számos fokozottan védett állatfajunknak, mint az ürge (Spermphilus citellus), túzok (Otis tarda), réti fülesbagoly (Asio flammeus) és a hamvas rétihéja (Circus pygargus). A természetvédelmi területkezelésen túl a Nimfea TE célja a kiveszőben lévő őshonos háziállatfajták védelme, népszerűsítése és a hagyományos építészeti módszerek, emlékek bemutatása.
  Sajnos a díjkiosztó ünnepségen - melyet Bécsben tartottak - a Nimfea TE munkatársai elfoglaltságaik miatt nem tudtak megjelenni, így a díjat a bécsi Magyar Nagykövetség részéről Mányi István Úr vette át, közreműködését ez úton is köszönik a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai! 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -