Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Kampányszervezési konferencia Budapesten


   December 12 -én a Nimfea Természetvédelmi Egyesület egyik munkatársa részt vett, a Nonprofit Információs és Oktatási Központ által szervezett konferencián, melynek célja az volt, hogy megismertesse a résztvevőket a sikeres adó 1 % kampányának tennivalóival.

   A konferencia első felében a résztvevők egy általános tájékoztatáson vettek részt, az adó 1 % - ának lehetőségeiről. Nizák Péter előadásában megismertette a résztvevőket a kampány jogi oldalával, valamint a kampányszervezés általános szabályaival és veszélyeivel. Az általános tájékoztatót ebédszünet követte, ahol finom szendvicsekkel látták el a konferencia résztvevőit.
   Az előadássorozat második felében konkrét tanulmányeseteket vizsgáltak meg a hallgatók, méghozzá olyan előadók segítségével, akik sikeres 1 % - os kampányt folytattak az elmúlt években. Sajnos az egyik előadó nem jelent meg a programon, így a fennmaradó két egyesület, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítójának, Király Péternek az előadását hallgatták meg a résztvevők, majd a Rák Ellen az Emberért a Holnapért Alapítvány képviseletében Papp András mutatta be az 1 % - os kampányukat.
   A beszámolók végén, illetve az előadások közben is, kérdésekre volt lehetőség. A megjelentek többsége, az APEH feladatait és az 1 % - os felajánlásokban való döntéseinek jogosságát kifogásolta. Többen kérték a központi szervezetet, jelen esetben a NIOK - ot, hogy lépjen fel a jelenlegi 1 % - os törvény APEH -ra vonatkozó részeinek módosításáért.
Mindkét meghallgatott kampányeset nagyon tanulságos és követendő példaként szolgál, az egyesületek és alapítványok részére.
   Összességében elmondható, hogy a jelenlévők ötleteket, és információkat nyertek a konferenciától, mely talán hozzásegíti a résztvevőket ahhoz, hogy sikeres 1 % - os kampányt folytassanak a következő évben, valamint elindult egy olyan jellegű kezdeményezés, amely az 1 % - os felajánlások átláthatóságát célozta meg.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -