Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Az Ökotárs Alapítvány segítségnyújtása a túrkevei tájrehebilitációs program megvalósításában

   Közel egyévnyi előkészítő munka és a legváratlanabb adminisztrációs buktatók leküzdése után aláírásra került a túrkevei Juhtenyésztő Kft. ingatlanainak adásvételi szerződése. Ezzel megtörtént az első, legfontosabb lépés ahhoz, hogy a Nimfea Természetvédelmi Egyesület elkezdhesse tájrehabilitációs vidékfejlesztési programját.

   Az ingatlanok megvásárlása a tervek szerint a közeljövőben beinduló, juhokkal történő legeltetési tevékenység megvalósításának kezdetét jelenti, és megalapozása egy, a konkrét legeltetési tevékenységen messze túlmutató, komplex vidékfejlesztési és természetvédelmi célokat is szolgáló program elindításának. Természetesen, amíg az első juhnyájak elkezdik "borotválni" és ezzel helyreállítani a helyi legeltető állattartás összeomlásának következményeként degradálódott túrkeve környéki füves élőhelyeket, addig még rengeteg tennivaló és munka van hátra, de a program beindításának alapvető feltétele volt a hodályok megvásárlása.

   Ebben igen komoly szerepet vállalt az Ökotárs Alapítvány, mely fantáziát látott a programban, és úgy ítélte meg, hogy anyagi segítséget nyújt a Nimfea Természetvédelmi Egyesületnek a megvalósításban. A Nimfea Egyesület pedig szeretne saját példájával is hozzájárulni a program sikeréhez, és kedvet csinálni az embereknek a juhtartáshoz. Az ehhez szükséges alapvető feltételeket - épületek, legelőterület - a jövőben az egyesület biztosítani kívánja a tevékenységben részt venni szándékozók számára. Az egyesület saját állományt is vásárolt a közelmúltban, amely alapja és kiindulópontja lehet az állatlétszám későbbi folyamatos növelésének.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -