Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Sikeres a Nimfea Egyesület erdei fülesbaglyos programja!

Nagy népszerűségnek örvend a Nimfea Természetvédelmi Egyesület új programja, amelyet az erdei fülesbagoly téli gyülekezőhelyeinek, valamint egyedeinek felmérésére indított. A Jász - Nagykun - Szolnok és Békés megyék összes iskolájába kipostázott jelentkezési lapok szép számban érkeznek vissza. Az érdeklődés nagy, eddig több mint 100 csapat jelentkezett, hogy szeretnének részt venni a programban.

A program nagy érdeklődésre váltott ki, köszönhetően a Népszabadságnak, amely mind írott sajtójában, mind pedig, internetes oldalán megjelentette a felhívást, valamint több természetvédelemmel kapcsolatos honlap is szerepelteti programjai között.
Ennek örömére nem csak a jelzett megyékből, hanem Pest és Szabolcs - Szatmár - Bereg megyékből is érkeztek vissza jelentkezési és kitöltött adatlapok.
A jelentkezési lapok visszaérkezte után többek között adatlapot, valamint a tanulóknak kisebb ajándékokat, és kiadványokat postáz az egyesület munkatársa a jelentkezőknek. Ezután nincs más teendő, mint az adatlapokat ugyanazon hely felméréséről, legalább havi egy alkalommal visszaküldeni a Nimfea Természetvédelmi Egyesület címére, Székely Zsuzsának (5420, Túrkeve, Pf. 33.).
Azok között a felmérők között, akik mindhárom hónapban küldtek vissza adatokat, vagy több helyen mértek fől, értékes ajándékcsomagokat sorsol ki a Nimfea Egyesület.
A programhoz való csatlakozás folyamatos, nem csak iskolák, hanem magánszemélyek, tagok, érdeklődők jelentkezésére is számít a Nimfea Természetvédelmi Egyesület.

Erdei fülesbagoly (Asio otus)-Tóth László, Tiszaújváros
Fotó: Tóth László, Tiszaújváros


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -