Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Illegális szemétlerakók

Lakossági bejelentések alapján a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai több illegális szemétlerakót tártak föl.

   Kisújszállás déli határában állampolgári bejelentés alapján találtak egy veszélyes hulladékokat is tartalmazó szemétlerakót egy hajdani kubik-gödörben. Nagy mennyiségben található itt állatgyógyászati eszköz, szarvasmarha táplálék-kiegészítők csomagolása, romlott takarmány, gyógyszerek, gyógyszeres fiolák, fecskendők. A lerakó közvetlen közelében egy szarvasmarha telep található, ahova egy alig 400 méteres egyenes út vezet. Az említett terület a Kisújszállás - Túrkeve közötti műútról leágazó köves úton könnyen megközelíthető. A lerakó körül gabona termőföldek találhatóak, így elgondolkodtató, hogy vajon mennyi veszélyes anyag mosódott be eddig a termőföldbe.
Sajnos újabb bejelentések alapján egy másik helyen is találtak önkénteseink egy hasonló jellegű veszélyeshulladék lerakót, melyet folyamatosan töltenek fel földdel.

  Kisújszállás nyugati határában a helyi védett Öregerdőben szintén állampolgári bejelentés alapján tártak fel a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai és önkéntesei egy újabb illegális szemétlerakót. A szemét lerakása mellett illegális talajkitermelés is tapasztalható a nevezett területen. Mind azon túl, hogy helyi védett területen történt a szemétlerakás, súlyosbítja a helyzetet, hogy a területen található a védett réti őszirózsa termőhelye, így a terjeszkedő szeméthalmaz a réti őszirózsa termőhelyét veszélyezteti. Az egyre nagyobb mennyiségben lerakott használt autógumik veszélyes hulladéknak minősülnek.

  Polgár nyugati határában a Király-ér mentén tárt fel illegális hulladéklerakót a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársa. A Király-ér mentén megmaradt természetes állományú puhafa-ligeterdő szélén kezdődő réti őszirózsás gyep szélén raktak le nagy mennyiségű kommunális hulladékot.

(Helyreigazítás: Korábbi közlésünkben félreértés következtében említésre került a kisújszállási Petőfi Vadásztársaság neve. Az esetlegesen okozott bonyodalmakért ez úton szeretnék elnézést kérni! - Monoki Ákos)


1. Veszélyes-hulladék lerakó a szarvasmarha telep mellett Kisújszállás határában:

 

A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Illegális hulladéklerakó a helyi védett kisújszállási Öregerdőben:

   

A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Illegális hulladéklerakó Polgár határában a Király-ér mellett:

A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -