Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Munkatársi beszámoló a Zöld Utipakk továbbképzésről


   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársa február 13-14 - én, Debrecenben részt vett a REC által szervezett Zöld Utipakk pedagógus - továbbképzésen. A képzés célja az volt, hogy a pedagógusokat megismertessék egy átfogó, környezetvédelmi témájú anyaggal, melyet nemzetközi munka előzött meg.
A Zöld Utipakk csomag, tartalmát tekintve egy, a környezetvédelem mindent területét átfogó oktatási anyag, melyet a szerkesztők úgy alakítottak ki, hogy az, az általános iskolai tanításban, valamint a környezeti nevelésben egyaránt felhasználható legyen.

   A képzés során a szervezők mindenkit ingyenesen ajándékoztak meg a Zöld Utipakkal, melyben egy tanári kézikönyvet, egy videokazettát, egy CD- t, valamint gondolkodtató játékokat talált az érdeklődő. A csomag részeit ezek után a képzés két napja alatt átvették a résztvevők, szituációs gyakorlatokon vettek részt, valamint gyakorolták a problémamegoldó és készségfejlesztő játékokat. A szervezők egy finom ebéddel is megvendégelték a résztvevő pedagógusokat.
A képzés második napján egy előadás meghallgatása után tovább folytatódott a szituációs játékok és feladatok megoldása. Különböző vitahelyzetek teremtését és megoldását is gyakorolták a résztvevők. A feladatok között az általános iskolás korosztálytól a gimnázium, illetőleg a felnőtt korosztályig bezárólag egyaránt oldottak meg gyakorlatokat a tanárok, tanítók.
A képzés bezárásaként a résztvevők egy tanúsítványt vettek át, melyen a REC igazolja a képzésen való részvételt.

   A Zöld Utipakk tanártovábbképzés 3. helyszíne volt a Debreceni Egyetem. A szervezők Budapesten és Szegeden tartott két másik tréningje is sikeresen zajlott, csakúgy, mint a debreceni. A képzés célja az is volt, hogy a különböző helyszíneken résztvevők között, partnerségi kapcsolat is alakuljon ki, ezzel is erősítve a környezeti nevelés fontosságát, a környezet- és természetvédelem elterjedését.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -