Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Támogatóink, segítőink

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület az elmúlt évek munkája során sikeresen épített ki jó viszonyt és kapcsolatot a Túrkeve, Kisújszállás, Ecsegfalva, Kunhegyes környéki gazdálkodókkal, vadásztársaságokkal, halastó tulajdonosokkal, kezelőkkel.

    Ennek köszönhetően a szűkös téli hónapokra tekintettel több helyről is kapott a Nimfea TE természetbeni támogatást. A támogatást, a természetvédelmi munka segítését ez úton is köszönik a Nimfea munkatársai.
Január elején a kisújszállási Petőfi Vadásztársaság ajánlott fel sérült madarak etetése céljára nagy mennyiségű táplálékot a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Körös-Maros Nemzeti Park által közösen Körösladányban üzemeltetett madárrepatriáló állomás és a Nimfea túrkevei volierjeiben ápolt ragadozómadarak etetésére. Ezen támogatás egész télre megoldotta a sérült ragadozómadarak táplálásának gondját, így ez úton köszönjük Gortva Imre közreműködését a Petőfi Vadásztársaság részéről.

   A tél folyamán a Nimfea TE munkatársai folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a szűkös téli hónapokban a térségben tartózkodó réti sasok folyamatosan találjanak táplálékot költőhelyeik közelében. A sasok számára túrkevei gazdálkodók - Nagy Pál és Mészáros Zoltán - ajánlottak fel táplálékot, illetve a kunhegyesi Telekhalmi-halastavak tulajdonosa, Végh Endre Úr biztosított nagy mennyiségű halat a szűkös hetekben.
A bánhalmai Sóskúti-halastavak halőre pedig egy legyengült állapotú bölömbikát juttatott el a Nimfea Egyesületen keresztül a Hortobágyi Nemzeti Park Górés-tanyai madárkórházába.
Február elején a Nimfea TE munkatársai leskunyhó építését kezdték meg a Kisújszállás és Ecsegfalva között elterülő Kenderesszigeti-halastavakon. A leskunyhó építésében a helyi halászok - Oszlánczi Ignác és Csorja Andor is aktívan részt vettek, segítségüket ez úton is nagyon köszönjük!
A térség gazdálkodóival, halászaival, vadászaival való kapcsolattartás kiemelt szerepet kap a Nimfea Természetvédelmi Egyesület napi munkájában, hiszen az Egyesület munkatársai folyamatosan friss információkat kapnak tőlük védett és fokozottan védett állatfajok, mint a vidra, réti sas és túzok előfordulásairól. A folyamatos kommunikáció és személyes találkozók által kölcsönösen rálátást kapnak egymás munkájára, a felmerülő problémákra, melyek leküzdésére esetenként az együttműködés jelent csak megoldást.

    Ez úton szeretné kifejezni köszönetét a Nimfea Természetvédelmi Egyesület minden munkatársa a tél folyamán kapott támogatásokért, segítségnyújtásokért, hiszen a természeti értékek hosszútávú megőrzése csak együttműködés által valósítható meg. 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -