Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Mérgezett a Zöld Forrás?

Civil szervezetek a környezetvédelmi alap új szabályozásáról

Meghívó sajtótájékoztatóra

A magyarországi környezetvédelmi és természetvédelmi civil szervezetek képviselői ezúton tisztelettel meghívják a Önt közös sajtótájékoztatójukra.

Sajtótájékoztató ideje: 2004. február 20-a, péntek 12.00

helye: Angelika Kávéház, 1011 Budapest, Batthyány tér 7.

 A civil szervezetek ismertetik a KvVM Környezetvédelmi és Vízügyi Célelőirányzat (Kövice) tervezett felhasználásáról és a jogszabály-előkészítés visszásságairól alkotott véleményüket.

A környezetvédelmi tárca, mint minden évben, idén is újraszabályozta a környezetvédelmi alap működtetéséről és felhasználásáról szóló rendeletét és pályázati kiírásait. A minisztérium -Aarhus szellemének és a kormány jogalkotási elveinek arculcsapásával- a témában érintett civil szervezeteket többszöri kérésük majd követelésük ellenére sem vonta be a jogalkotási folyamatba. A minisztérium honlapján múlt pénteken közzétett csonka, lényegi elemeket nem tartalmazó tervezet véleményezésére 4 napot kaptak a civil szervezetek.

Négy napi gondolkodásuk eredményét, az idei Kövice szabályozás súlyos szakmai és szakpolitikai hibáit a civil szervezetek képviselői közös sajtótájékoztatón kívánják ismertetni.

A rövid sajtótájékoztató után 13 órától a KvVM tárgyalójában Persányi Miklós és a társadalmi szervezetek delegáltjai megbeszélése következik, ahol a zöld szervezetek kizárólag a Kövice szabályozásról és annak érdemi felülvizsgálatáról kívánnak beszélni a miniszterrel.

Budapest, 2004. február 18.

Sallai R. Benedek
Nimfea Természetvédelmi Egyesület
ügyvezető

Telefon: 56/361-505, 20/391-41-47

A következő szervezetek megbízásából:

Energia Klub, Hulladék Munkaszövetség, Levegő Munkacsoport, Magyar Természetvédők Szövetsége, SZIKE, Zöld Akció, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -