Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Pályázatíró tréning Kecskeméten


A Transzparens Alapítvány pályázatíró tréninget szervezett február utolsó hétvégéjére, Kecskeméten, amelyen a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatára is részt vett. A tréning célja az volt, hogy a résztvevőket megismertessék az Európai Uniós pályázatok formai követelményeivel, valamint konkrétabban a PHARE ACCESS 2002 pályázattal.

Február 27 - 28 -án a a Transzparens alapítvány gondozásában pályázatíró tréningen vehettek részt a jelentkezők, ahol, pályázat írással, költségvetés készítéssel, ismerkedtek a résztvevők.
A tréning vélhetően elérte célját, hiszen a PHARE pályázati anyagát a résztvevők teljes szélességében áttanulmányozták. A két napos tréning alatt számtalan típusfeladatot és szituációs játékot oldottak meg, valamint konkrét programokra dolgozták ki a PHARE ACCESS 2002 pályázatot. A gyakorlatba átültetett ötletek minden résztvevő számára tanulsággal szolgáltak, nemcsak annyiban, hogy megismerték egymás szervezetét, hanem új és érdekes ötletekhez is hozzájutottak.
A tréning folyamán segítő anyagokat kaptak az űrlap kitöltésétől kezdve a költségvetési táblázat megfelelő kitöltéséig. Ezek a segédanyagok remélhetőleg segítenek abban, hogy formailag és tartalmilag is megfelelő pályázatokat írjanak a szervezetek.
Sajnos az idő kevés volt ahhoz, hogy minden Uniós pályázatot hasonló mélységben átvegyenek a résztvevőkkel, mint a PHARE ACCESS 2002 - t. Remélhetőleg azonban egy EU - s pályázat tökéletes megértése segít abban, hogy a többi pályázati kiírást is megértsék a szervezetek, és sikeres pályázatokat írjanak.


 

A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -