Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Erdei fülesbagoly felmérés- nyertesek és eredmények!

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület tavaly októberben indította útjára az erdei fülesbagoly téli gyülekező helyeinek felmérését. A felmérésben zömében általános iskolák tanulói vettek részt, de előfordultak gimnazisták és magánemberek is. A felmérést három hónapon keresztül kellett végezni. Majd minden fordulónál kisebb ajándékokban részesültek a gyerekek, amikért cserébe történeteket, képeket, cikkeket, egy alkalommal verset is küldtek az erdei fülesbaglyokhoz kapcsolódóan.

Az utolsó havi beérkezési határidő március 15-e volt, az ajándéksorsolás időpontja március 31-re esett. A felmérők 99 %-a időben visszaküldte a lapokat, de pár nap haladékot kaptak a később beküldők is. A kezdő 122 csapatból körülbelül fele, pontosabban 58 csapat maradt, akik mindhárom hónapban küldtek vissza adatokat. Így csak ezek a csoportok maradtak benn a végső sorsolásban.
Még így is, több, mint 1500 baglyot sikerült a diákoknak leszámolni. Az egyes városokban, falvakban szépen kimutatható volt, mennyivel csökkent az egyedszámuk az ideérkezésük óta. Jász - Nagykun - Szolnok megyében 15, Békés megyében 14 városban mértek föl a diákok. A felméréshez csatlakoztak más megyékből is városok, mint Szabolcs - Szatmár - Bereg megyéből Tuzsér és Nyírmada, Heves megyéből Poroszló, Somogy megyéből Teleki és Nagycsepely, Pest megyéből Tápiószentmárton, Borsod - Abaúj - Zemplén megyéből Tiszaújváros.
A felmérést lezáró sorsolásra március 31-én került sor. Az 58 csapatból 3 csapat került kisorsolásra.

A nyertesek a következő csapatok és iskolák lettek:
- Dózsa úti Általános és Labdarúgó Iskola, Fülesbaglyok védői 25 csapata, Kunhegyes
- Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Kisfülesek 99 csapata, Törökszentmiklós
- Általános Iskola és Óvoda, Lányok 99 csapata, Szabadkígyós

A nyerteseknek gratulál a Nimfea Természetvédelmi Egyesület minden munkatársa. Külön köszönet azoknak a lelkes felmérőknek a részvételt, akik különböző anyagokat, képeket, küldtek felmérő adatlapjaikkal együtt.
A nyertesek postai úton kapják meg ajándékcsomagjaikat.


2004 szeptemberében újra elindul erdei fülesbagoly téli gyülekezőhelyeinek felmérése, melyre a most résztvevőkön kívül minden érdeklődő és megfigyelő jelentkezését várja a Nimfea Természetvédelmi Egyesület


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -