Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Bringával Kunhegyesről az Unióba

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület barátai a mai napon útnak indultak, hogy két keréken tegyék meg azt a több száz kilométeres utat, mely Kunhegyes és Brüsszel között van. A megérkezés dátumát az Európai Uniós csatlakozás napjára tűzték ki. A fiatalok ezzel mutatnak példát, népszerűsítik kistérségünket, és egyben közvetítik a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közlekedés-politikai szemléletét is.

Mi fiatalok nagy reményt fűzünk Magyarország Európai Uniós csatlakozásához. Úgy érezzük, hogy könnyebb tanulási és munkavállalási lehetőség, és ezáltal jobb életkörülmények, magasabb életszínvonal vár ránk a jövőben.

Úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb ünnepet, az aláírási ceremóniát egyedülálló élmény a helyszínen megélni és látni. Ebből adódott az ötlet, hogy erre az időpontra elkerekezünk Belgium s az UNIO fővárosába, Brüsszelbe. Úti csomagunkat Magyarországot, annak kisebb tájegységét, a Nagykunságot (benne Kunhegyest) népszerűsítő prospektusokat viszünk, és ott szeretnénk átadni egy bennünket fogadó szervezetnek.

Célunk még emellett a kerékpáros turizmus népszerűsítése hazánkban, ugyanis a nyugat-európai országokban ennek nagy hagyománya van, sok a kerékpárút és az ehhez kapcsolódó turisztikai kiszolgálás.
Debreceni társammal együtt a Magyar Kerékpáros Klub tagjai vagyunk. Mögöttem 2540 km kerékpározás áll (Angliából - Magyarországra), társam pedig már 5000 km feletti utat tett meg.

Útvonal:
Kunhegyes - Budapest - Ausztria - Németország - Belgium

Indulás: 2004. Április első hetében

Elérhetőségünk:

Török László
Kunhegyes, Széchenyi u. 50.
Tel.: 06-59-326-002
Mobil: 06-30-609-85-56


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -