Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra
 

A Nimfea Egyesület Ökobanzája

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2004-ben, május elsején, a majális tiszteletére rendezte meg az Ökobanzáj elnevezésű, állami és civil természetvédők találkozóját. A rendezvény nyitott volt a helyi lakosság részére is, koncertekkel, fellépésekkel várták az érdeklődőket.

   Sajnos azonban, a túrkevei lakosság sem volt vevő a rendezvényre. Hiába volt szép idő, egész napos koncertek, többféle ízlésben, néptánc, mazsorett, fellépők, május elseje és két helyszínen program, a kereskedelmi TV csatornák otthon-ülésre késztették a lakosság nagy részét. Aki mégis vette a fáradságot, és kilátogatott a Ligetbe, vagy a Lovardába, színes, érdekes programokat élvezhetett végig. Bár nem szerepelt a fellépők között "nagy név", amely kicsalogatta volna akár egy fél órára is az embereket a televízió elől, vagy helyben tartotta volna őket május elsején, a helyi fellépők jó hangulatot teremtettek a kis számú nézőközönségnek.
A fellépések 11 óra után kezdődtek, és délután 6 óráig tartottak. Délben birkapörköltet lehetett vásárolni 800 forintos adagáron.
A helyi lakosok közül talán a fiatalok élvezték leginkább a május elsejét. A focigála miatt felállított kapukat a meccsek befejezése után "elfoglalták" a gyerekek, és órákon keresztül rúgták a bőrt. Számukra ez volt talán a nap legérdekesebb momentuma.

    A focigáláról is néhány szót. Az eredetileg nemzeti parkoknak meghirdetett Ökobanzájra meghívott 8 nemzeti parkból lényegében egyetlen egy sem jött el a rendezvényre. Bár előzetesen megtörtént az igények felmérése, az utolsó napokban az utolsó 4 nemzeti park is visszamondta a megjelenését. Egyedül a Körös - Maros Nemzeti Park Réhelyi bemutatóközpontja volt legény a talpán és eljöttek a találkozóra, így természetesen a kupát is ők vihették haza.

   Hogyan sikerült ilyenre a május elseje? Többféle indokot is találhatnak rá a szereplők, a szenvedő alanyok és a lakosság egyaránt. Túl sok program, a csatlakozás, más helyszíneken jobb program, a távolság... Lényegében egy kérdés marad. Az ideiből kiindulva szervez- e a Nimfea Természetvédelmi Egyesület jövőre is programot a civileknek, lakosságnak és természetvédőknek?


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -