Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Madarak és fák napi megemlékezés a Nimfea egyesületnél.

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület május 10, a madarak és fák napja alkalmából május 12-én tartott megemlékezést a Hortobágy - Berettyó folyó partjára. A kirándulásra általános iskolás alsó és felső tagozatosokat vártak a rendezők. A z előzetesen meghirdetett kerékpáros, madarászattal egybekötött délutáni kirándulásra 20 gyerek és 3 pedagógus és szülő jelentkezett.

   A Hortobágy - Berettyó folyó gátjára való kiérkezés után a Nimfea egyesület természetvédelmi programvezetője tartott egy rögtönzött kiselőadást a madarak hasznáról, majd a pihenőhelyen, a puhafaliget árnyékában természetismereti játékokra került sor. Az első játék ráhangolásként a fülelő volt, ahol a gyerekeknek kellett számolni hány madárhangot hallanak a környezetükben. Sok érdekességgel is megismerkedtek a pihenőhelyen, a ligeterdő különböző fáival, a fákon élő élőlényekkel. Felfedeztek egy fácánfészket és egy seregélyodút is.
   Ezután, a gáton néhány kilométert megtéve egy vízállásos, békák által elfoglalt vizes élőhelyet figyeltek meg a gyerekek, a gémtelep közelében. Ekkor az ebihalakon, békákon és cincéreken kívül a szürkegémeket is megfigyelhettek a diákok.
   A tápláléklánc játékokkal a gyerekek megismerkedtek a tápláléklánc felépítésével, fontosságával, és a csúcsragadozók sikerességével.
A visszaútra a tanulók kellőképpen elfáradtak és élményekkel telin indultak haza.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -