Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Nimfea Egyesület a Sárrét Fesztiválon

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület május 22-én Püspökladányban, a Sárréti napokon képviseltette magát. A fesztivál keretén belül képkiállítással, gyermekprogrammal és solymászbemutatóval kedveskedett a fesztiválon résztvevőknek. A programok közül a solymász örvendett legnagyobb figyelemnek, a több mint 2 órás bemutatón 20-as csoportokban jöttek a gyerekek megnézni a ragadozómadarakat.


A Sárréti napok alkalmából nem csak a solymász által hozott négy madár - egy uhu, egy vándorsólyom, egy héja és egy egerészölyv, örvendett népszerűségnek, hanem a Nimfea egyesület által kialakított játszósarok is, melyen a gyerekek termésekből, szárított virágokból és levelekből készíthettek képeket, krumpli-nyomdázhattak, festhettek. Az elkészült remekművekért képeslapot, könyvjelzőt kaptak cserébe a gyerekek. A felnőttek részére bemutatkozó anyagokat, programleírásokat, szemléletformáló kiadványokat osztottak a Nimfea Egyesület munkatársai. Természetesen a programokból sem maradhattak ki, 10 órától kezdődő felvonuláson, valamint az esti koncerteken is részt vettek a munkatársak. Bár Püspökladány alig 50 kilométernyire fekszik Túrkevétől, az Egyesület irodájának helyszínétől, mégis viszonylag kevés lakos ismerte tevékenységüket, így a bemutatkozás, valamint a szemléletformálás mindenképp fontos volt egy ilyen, fiatalokkal teli rendezvényen.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -