Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


A Nimfea Egyesület a szanazugi erdei iskolában

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársait a májusi időszakban több iskola is felkereste azzal a felkéréssel, hogy a tartott erdei iskolájukban, vagy természetismeret alkalmából tartson előadást, természismereti vetélkedőt, vagy szakmai programot. Így jutottak el a kuncsorbai általános iskolába természetismeret hetének megnyitójára, vezettek erdő napi szakmai programot a túrkevei általános iskola erdei iskolájában, és kaptak meghívást a békéscsabai Evangélikus Gimnázium, Szanazugban tartott erdei iskolájába is.

Az ötödik és hatodik osztályosoknak tartott előadás két témában zajlott, hazánk halairól és a nemzeti parkjainkról. Bár a két előadás közben nem tartottak szünetet a gyerekek és az előadók sem, mégis fegyelmezetten és érdeklődve ülték végig az előadásokat. Erdei iskola lévén a meghallgatott előadások nem csak a szórakozást szolgálták, hanem az ismeret átadását és a tanulást is, ezért a gyerekek nagy része jegyzeteket is készített. A másfél órás előadás végén a diákok még a Nimfea egyesület ajándékaiban is részesültek, a több mint 50 kisdiák örömmel fogadta a természeti értékeket bemutató könyvjelzőket.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -