Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Végetért a Nimfea Egyesület természetkutató tábora


   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Herman Ottó Természetvédő Kör közös lebonyolításában került sor a Herman Ottó Természetkutató táborra, 2004. július 5-11 között Szeghalmon. A Körös mellett fekvő táborhely szép környezetében játékra, pihenésre egyaránt lehetősége volt a fiataloknak. A táborlakók lakhely szerinti eloszlása igen vegyes volt, Budapesttől Jászfényszaruig egyaránt voltak jelentkezők. A változatos programok és élvezetes játékok és a szép környezet mind hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok jól érezzék magukat a táborban.

   Az egyhetes tábor alatt a gyerekek megismerkedtek a természetvédelemmel, a környező növény és állatvilággal, a vízi életközösségekkel, miközben kulturális emlékeinket is megfigyelhették. A diákok igen fogékonyak voltak mind a természeti mind pedig, a kulturális értékeinkre is, igen élvezettel hallgatták az előadásokat, múzeumi vezetéseket. A tábor ideje alatt a régi mesterségekkel is megismerkedtek, minden diák készített agyagdíszt és gipszképeket.
Természetesen nem csak munkával és tanulással telt el a hét, hanem a számháború, a strandolás az éjszakai csillagtúra örömeinek is éltek a gyerekek. Élvezettel kerékpároztak, futballoztak és ping-pongoztak, sakkoztak, ez utóbbi kettőből még versenyt is kerekítettek a hét során. Összemérték tudásukat a csapatok a héten elsajátított természetvédelmi, természetismereti tudásból is, amelyen minden csapat remekül szerepelt. Az elméleti feladatokhoz gyakorlati játékok is társultak, melyek még inkább élvezetesebbé tették a vetélkedőt. Természetesen a kapott ajándékoknak is örültek a nyertes csapatok.
A tábor végére a táborlakók nagyon megszerették a tábort, a nevelőket és az elsajátított értékeket és alig várják a jövő évi Nimfea -tábort.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -