Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület október 29-én, pénteken tartotta meg az ökológiai gazdálkodást és a biotermékeket népszerűsítő akcióját a békéscsabai Csabacenter előtt.

Az akciónap célja volt, hogy a fogyasztók több információhoz jussanak a bioélelmiszerekről és az ökológiai gazdálkodásról, gazdálkodókról.

   Magyarország 9 városában tartották meg civil szervezetek országos kampányhetüket a bioélelmiszerek és a biogazdálkodás népszerűsítésére. Az akciónapok célja országszerte az volt, hogy a fogyasztók közelebbi kapcsolatba kerülhessenek a termelőkkel, bővebb információkat szerezzenek az ökotermelésről és az ökotermékekről. A kampányhét hosszú távú célja, hogy az országban minél több termelő termeljen környezetkímélő technológiával, s egészséges ökotermékét a helyi piacon adja el.

   A békéscsabai kampányon felhívtuk a fogyasztók figyelmét az intenzív mezőgazdasági termelés hatásaira, a környezetkímélő termelés előnyeire, a helyi ökotermékek fogyasztásának kedvező hatásaira. A környezetkímélő ökotermelés és a biotermelők helyzetének javítása, illetve a termékek helyben való megvásárlási lehetőségének megteremtése érdekében aláírásokat gyűjtöttünk Békéscsabán is, melyeket az akcióhét koordinátora, a Magyar Természetvédők Szövetsége nyújt be a magyar Parlamentnek.

   A rendezvény pénteken 10 órától 15 óráig tartott a Csabacenter Andrássy úti bejáratánál. A kampányhét figyelemfelkeltő szimbóluma, a magyar szürkemarha alakú ballon, a gyermekek kedvencévé vált. Az érdeklődők biomézet kóstolhattak és vásárolhattak. A békéscsabai lakosoknak nagyon tetszett a biopiac működtetésének ötlete, mindenki lelkesen mondta, vásárolna ott minden héten, ha elfogadható áron kínálnák áruikat a termelők.


Lovas Viktória

A programról készült képeket Kontos Tivadar készítette:

 

 


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -