Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


2004. november 26-án a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület szervezésében Túrkeve is helyszíne lett az országos biokampánynak.

   Az esemény a Túrkeve főutcáján található Korda Sándor Filmszínház előterében került megrendezésre.
Az országos biokampány eddigi helyszínei a főváros, Szeged, Debrecen, Miskolc, Békéscsaba, Nyíregyháza megyeszékhelyek voltak, valamint Sopron és Hajdúböszörmény települések.
A biokampányt Túrkevén a szervezők összekötötték egy helyi rendezvényükkel, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület Tájrehabilitációs Programjának bemutatójával.
A rendezvényen részt vett, tájékoztatót tartott és az érdeklődők kérdéseire válaszolt a miskolci Várnagy Dávid, akinek nevéhez fűződik az országos biokampány ötlete. Dávid ezzel a tevékenységével elérte, hogy az egyik jelöltje legyen a Frei dosszié című tévéműsor Év embere választásának fogyasztóvédő kategóriában.
A kampány lényege a lakosság tájékoztatása a nagyüzemi mezőgazdálkodás veszélyeiről, a környezetkímélő gazdálkodási lehetőségekről, illetve arról, hogy hol lehet környezetkímélő módon, helyben előállított termékeket vásárolni. Ezen kívül a kampány minden állomásán lehetősége nyílott az érdeklődőknek biotermékek kóstolására is. A rendezvény lebonyolításában nagy segítséget nyújtottak a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskola hallgatói, akik önkéntes segítőként vállaltak komoly szerepet a sikeres megvalósításban. Képeink az eseményen készültek.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -