Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


15 éves a Nimfea Természetvédelmi Egyesület

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület "alapító atyáinak" első civil természetvédelmi kezdeményezései 1989-ben történtek, ennek megfelelően a szervezet idén ünnepelte a 15 éves születésnapját.
Az eseményre 2004. december 10-én Túrkevén került sor, a rendezvénynek a szervezet új, Fekete István Oktatóközpontja adott otthont. A közel 200 meghívott közül sajnos sokan egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak jelen lenni, ám ennek ellenére mégis szép számmal érkeztek, gyűltek össze a régi barátok a különböző civil szervezetek, nemzeti parkok, és alapítványok képviseletében.

    Az eseményt a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője, Sallai R. Benedek nyitotta meg, illetve vezette le. A délelőtt során az elnökség tagjainak, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület volt és jelenlegi munkatársainak, barátainak a fényképes megemlékezéseire került sor: áttekintésre került az egyesületi őskor, ókor, középkor, valamint az új- és legújabb kor. "Találkozásom a Nimfea Természetvédelmi Egyesülettel" címszó alatt sok barátunk mesélte el megismerkedését a szervezettel. A program zárásaként Daróczy Csaba, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület fotósa természetfotó diaporámával köszöntötte a 15 éves egyesületet.

   A jó hangulatú délelőtt után az állófogadás keretében zajlott tovább a beszélgetés, míg végül felvágásra került az ünnepi torta, elfogyasztásra került a pezsgő. Ezután a messzebbről érkezett vendégek hazaindultak, néhány barát pedig tovább maradt egy kis esti nosztalgiázása. Azonban senki sem távozott üres kézzel, hiszen mindenkit megajándékozott az egyesület ez alkalomra kiadott emlékkötetével.


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -