Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

A Nimfea Egyesület kiadványa segítségével is harcol a csempészet ellen.

"Újabb madárcsempész olaszokat fogtak."
"Rábafüzes közelében tegnap lefagyasztott védett madártetemeket talált a szombathelyi vámkommandó." "Madártetemeket rejtegető olasz vadászt fogtak"


A Nimfea Természetvédelmi Egyesület új kiadványa a "Zöld Határ" - Fokozott figyelemmel határainkon című füzete, főként azoknak a hatósági szervezeteknek segíti munkáját, melyek a határainkon fokozott erőfeszítéseket tesznek a csempészek lefülelésére. Az alábbi hír, illetve a fenti főcímek, csak megerősíti azt, hogy igen fontos figyelni a határokon átmenő fekete-kereskedelemre, és ebben segít a kiadvány. A füzet bemutatja a leggyakrabban csempészett madarakat, növényeket és egyéb állatfajokat, illetve segíti a fokozottabb odafigyelést a különböző országokba átmenő autósforgalom figyelésére. A füzetet ajánlja a Nimfea Természetvédelmi Egyesület minden szervezetnek, illetve hatósági szervnek, akik a határokon átmenő csempészet ellen küzdenek.

"Rábafüzes közelében tegnap lefagyasztott védett madártetemeket talált a szombathelyi vámkommandó.
Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta: a 155 - köztük fenyőrigó, a sordély, a citromsármány, sárgabillegető és mezei veréb - madár tetemét a lakóbusz hűtőszekrényébe rejtve találták; a helyszíni szakértők mintegy kétmillió forintra tették a madarak eszmei értékét.
Sípos Jenő szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a madarakat Magyarországon vadászták, vagy esetleg a régió más országából szállították volna Magyarországon keresztül. A lakóbusz hat olasz állampolgárságú utasa ellen természetkárosítás alapos gyanúja miatt eljárás indult. Legutóbb január 10.-én 511 védett madáregyed tetemét foglalták le olasz állampolgárok autójában szombathelyi vámosok Rönök közelében egy közúti ellenőrzés során."

Eredeti cikk forrása: greenfo/ MTI

 

 

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -