Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Friss hírek az erdei fülesbagoly téli gyülekezőhelyek felméréséről


Január végére beköszöntött az igazi tél, kemény fagyokkal, hótakaróval. Sok helyen várható, hogy az erdei fülesbaglyok száma a belterületeken megugrik.
Jelenleg három olyan rendhagyó esetről van tudomásunk erdei fülesbaglyok téli költésével kapcsolatban. A makói és a harmadik költésről sajnos nincsenek pontos információink.
Balogh Gyula felmérőtársunk azonban precízen, nap mint nap látogatja a Tiszaújváros egyik lakótelepén található fészket. A fészekben öt már majdnem anyányi fióka található, melyeket a szakemberek meggyűrűztek, hogy a későbbiek során nyomon tudják követni, hogy merre kóborolnak a kirepült fiatal baglyok.  

A felmérés utolsó hónapjában arra kérjük kedves felmérőinket, hogy még egy napot szánjanak a nappalozó helyek látogatására és a baglyok számolására! A gyülekezőhelyekről folyamatosan érkeznek be felmérések eredményei és több olyan helyről is kaptunk felmérőlapot, ahonnan a tavalyi évben nem voltak információink a gyülekezőhelyekről, így egyre teljesebb képet kapunk, elsősorban a Tiszántúl több városából a baglyok számáról.

Ez úton kívánunk jó munkát felmérőinknek!

 

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -