Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

KAT támogatások igénylése májusban

2005. március 1-jén lépett hatályba a 12/2005. (II. 28.) FVM rendelet, mely módosítja a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján a központi költségvetés, valamint az Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap Garancia Részlege társfinanszírozásában megvalósuló kedvezőtlen adottságú területek kompenzációs támogatása igénybevételének részletes szabályairól szóló 151/2004. (X. 13.) FVM rendeletet, az alábbiak szerint:

"8. § (1) A támogatási kérelmet az MVH által rendszeresített formanyomtatványon egy példányban, postai úton, a kérelmező székhelye vagy lakhely szerinti MVH területileg illetékes megyei kirendeltségéhez:
a) 2004. október 15. és november 26. között,
b) 2005-től kezdődően évente május 1. és május 31. között lehet benyújtani.
(2) Egy kérelmező egy támogatási időszakra egy támogatási kérelmet nyújthat be."

Eszerint a 2005. szeptember 1-től 2006. augusztus 31-ig terjedő gazdálkodási évre 2005. májusában lehet beadni az igénylési lapokat, s mellékelve hozzácsatolni a blokktérképet.

Emellett hamarosan megjelenik az egyszerűsített területalapú támogatások és a vidékfejlesztési támogatások igényléséhez teljesítendő "Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot", illetve a "Helyes Gazdálkodási Gyakorlat" feltételrendszerének meghatározásáról szóló 4/2004. (I. 13.) FVM rendelet módosítása. E módosított rendelet mellékleteként kiadják a gazdálkodási naplót, amely felváltja az eddig vezetett táblatörzskönyvet.

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -