Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Sikeresen végetért az Élőhelyvédelmi szeminárium Túrkevén!

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület április 15-e és 16-a között bonyolította le nagy sikerrel a természetvédelmi szeminárium-sorozatának második részét. A II. Természetvédelmi szeminárium témája a természetvédelmi célzatú élőhelyvédelmi beavatkozások Magyarországon volt. A rendezvényre több mint 100 fő regisztrált és érkezett meg, nemzeti parkok, minisztériumok, egyesületek munkatársai és egyetemek, főiskolák hallgatói közül, így a rendezvény teltházban zajlott a Fekete István Oktatóközpontban.
A szeminárium sorozat sikerét jelzi az a tény is, hogy részben az előző szeminárium részvevői közül, részben pedig, az elkövetkező szemináriumok érdeklődői közül kerültek ki az érdeklődők, illetve nagyon sok új részvevő is jelentkezett.

   A szemináriumi program során az előadók igen értékes prezentációkkal szolgáltak a hallgatóság számára a különböző típusú élőhelyek kezelésének fontosságáról, módjáról, az élőhelyrekonstrukciós munkák során elért eredményekről. A Nimfea TE munkatársai ezúton is köszönik a felkért előadóknak, szakértőknek a színvonalas, sok újdonságot jelentő és hiánypótló előadásokat.
Az előadások anyagai, hamarosan olvashatók lesznek a Nimfea TE honlapján.
A szeminárium két napja jó hangulatban telt el, a meghívott előadók és a résztvevők is gazdag szakmai tudással és kellemes élményekkel távoztak. Bár a pénteki terepi program során az időjárás nem kedvezett a kirándulóknak, a Farkas-zugi gémtelep megtekintése során, így is élmény marad a résztvevőknek.

   Az áprilisi szeminárium a Nimfea Egyesület programsorozatának második szemináriuma volt, melyet az őszi időszakban kíván folytatni a gerinctelen állatfajok védelmével kapcsolatos természetvédelmi beavatkozásokról. A nyári időszakban az Ökoakadémiára várják szeretettel az érdeklődőket, szakértőket, minisztérium képviselőit a Fekete István Oktatóközpontban.

Az előadóknak és a résztvevőknek ezúton köszöni meg a Nimfea Természetvédelmi Egyesület az értékes előadásokat és a részvételt!


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -