Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Sikeres aláírásgyűjtés a Nimfea Egyesület békéscsabai kampányán!

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület békéscsabai kampánya volt az utolsó helyszín a Magyar Természetvédők Szövetségének Génmanipuláció-mentes kampány-sorozatában. Az akció április 19-én kezdődött Budapesten és április 29-én ért véget Békéscsabán. Az akció során a nagyvárosokban aláírásgyűjtést kezdeményeztek a civil szervezetek, így Békéscsabán a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, az adott régió génmanipuláció mentességének elérése érdekében.
A békéscsabai kampány helyszíne a Csaba Centerrel szembeni füves terület és járda volt, ahol felállításra került a 6 méteres óriásparadicsom és több transzparens is. Az aláírási akció sikeres volt, mintegy 570 aláírást sikerült az önkénteseknek, tagoknak, munkatársaknak összegyűjteni.

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársainak segítségére volt a békéscsabai Zöld Kör és a White Club önkéntes csapata is, akik nem csak az akció napján, hanem az előkészületek során is hozzájárultak az akció sikeréhez. A kampányt a péntek délutáni időszakban, 1 és 6 óra között tartották meg a civilek, így igen sok fiatallal sikerült beszélgetni a génmanipuláció veszélyeiről, és az aláírásgyűjtés lényegéről. Sok fiatal alá is írta az aláírásgyűjtő ívet, megértve és egyetértve a célokkal, lehetőségekkel. Sajnos akadtak kétkedők és pesszimisták, őket a szakmai felkészültséggel és a szóróanyaggal próbálta a lelkes csapat meggyőzni. Családos fiatalok is kilátogattak a helyszínre, a gyerekeket elbűvölte a hatalmasra felfújt paradicsom. A családokat, fiatalokat nagyon érdekelte a génmanipuláció, a hozzá kapcsolódó termékek, a veszélyek, felelősnek érezték magukat abban, hogy egy ilyen jellegű kampányt támogassanak a lakóhelyükön, ezzel is a gyermekeiket, a jövö generációját védve az egészségkárosodástól, veszélyektől.
Az óriásparadicsom mellett bemutatkozott egy helyi biotermelő is, hiszen a biotermelés, a biotermékek előállítása szorosan kapcsolódik a kampány céljaihoz.
   Az akcióra a helyi sajtó is érdeklődést mutatott, reggel a Csaba Rádióban adott riportot a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársa, a helyszínen a Csaba TV és a helyi újság képviselőinek nyilatkozott az MTVSz szakembere.
A következő, élelmiszerekkel kapcsolatos kampányra szintén Békéscsabán fog sor kerülni a Nimfea Természetvédelmi Egyesület szervezésében, méghozzá biopiac felállítását és a már ismert szürke marha ballon látogatását várhatják az érdeklődők, május 29-én.

   Néhány beszédes kép a kampányról:

 


Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -