Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Tudják-e a gyerekek, mitől bio a bio?

Egyesületünk 2005. májusában Túrkevén, a Petőfi Általános Iskolában az ötödik és hatodik osztályosoknak tartott osztályfőnöki órák keretében előadást az ökogazdálkodásról, a biotermékekről.

A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték, miben tér el egy ellenőrzött ökológiai gazdaság egy átlagos gazdaságtól. Megismerhették, milyen módszereket alkalmaz egy biokertész, hogy növénye egészséges, életerős lehessen. A biotermékekről sokat tudtak a fiatalok, legfőbb jellemzőjének egészséges mivoltát tekintették. A játékos feladatokkal megjegyezhették, mitől bio egy biotermék, és az ökotermék ugyanazt jelenti, mint a biotermék. A biotermékek közül ma már biztos kézzel ki tudják választani azt, amelyik valóban bio. Tudják, hogy mindig meg kell nézni a csomagolást, s ha az alábbiak rajta vannak, akkor nyugodt szívvel megvehetik, mert az valóban biotermék:
A termék ellenőrzött ökológiai gazdaságból származik.
Ellenőrizte a Biokontroll Hungária Kht.
HU-ÖKO 01

Megbeszéltük a gyermekekkel, hogy ha valaki az otthonában ugyanolyan módszereket használ a termesztés során, mint a biokertész, ugyanolyan egészséges, tápláló terméket termel. Ám ezt a terméket ma Magyarországon nem nevezhetjük bionak, mert nem ellenőrzi a Biokontroll Hungária Kht.
Az előadás végén kapott kiadványokból a gyerekek felidézhetik, amit hallottak, s a szülők is tájékozódhatnak e témakörben.

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -