Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Bionapot tartottunk Békéscsabán!


2005. május 29-e, vasárnap nem csak a gyermeknapról szólt Békéscsabán. A "Nimfea" Természetvédelmi Egyesület a Csabacenter előtt tartotta a magyar, egészséges biotermékeket népszerűsítő akciónapját. A Magyar Természetvédők Szövetségének akcióhete keretében tartott akciónap célja volt a magyar termékek, s főképpen az egészséges, magyar biotermékek népszerűsítése.
Az akciónap részeként ingyen kóstolhattak egy hosszú asztalról az emberek különféle bioélelmiszereket. Egyesületünk az akciónapon a Jász-Sütőház Kft. pékáruit kóstoltatta. A helyszínen a békéscsabai biosokat Ulbert Zoltán (Zöld Kosár) képviselte kóstolójával, az ökogazdálkodókat a Biokultúra Egyesület békési csoportjának termelői képviselték saját termékeik kóstoltatásával. A tartalmas gyümölcsökön, zöldségeken, pékárukon (kenyér, zsömle, péksütemények) kívül kóstolni lehetett mangalica zsírral kent kenyeret hagymával, retekkel, lekváros kenyeret, mézes kenyeret, mogyorós nugátkrémmel kent kenyeret, földimogyorót és mogyorós nugátkrémmel kent kenyeret. A nyári hőségben a szomjat különböző, finom italokkal olthatták a gyermekek és a felnőttek.

Az akciónap keretében a kóstoltatáson kívül aláírásokat gyűjtöttünk, hogy az Országgyűlés hatékonyabban támogassa a hazai termékeket, a természetkímélő, egészséges táplálékot előállító gazdaságokat.

Az akciónap jó hangulatban telt, volt olyan gyermek, aki többször is jött kóstolni az egészséges ételekből. A terített asztal előtt sokszor álltak többgyermekes családok is, akik örültek, hogy most ingyen kóstolhatták meg a biotermékeket.

Lovas Viktória

A képeket Székely Zsuzsa készítette:


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -