Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Végetért a Nimfea Természetvédelmi Egyesület idei első természetvédelmi tábora, melynek résztvevői elsősorban általános iskolás diákokból kerültek ki.

   Az első nap délutánja a szokásoknak megfelelő módon a barátkozás jegyében telt, a balesetvédelmi oktatás után ismerkedési játékokkal rázódott össze a társaság. Az első nap éjszakája "eseménydúsra" sikerült, úgyanis a lezúduló felhőszakadás miatt ideiglenesen át kellett költözni a sátrakból az oktatóközpontba. Szerencsére a tábor további ideje alatt már derűsebb idő fogadott bennünket, kedvezve ezzel a terepi programoknak.

   A tábor ideje alatt madárgyűrűzés is szerepelt a programban. A madarak befogása a Fekete István Oktatóközpontnak is otthont adó, a HOTEK erdőben kifeszített hálókkal történt. A tábor résztvevői részt vettek egy 12 kilométeres gyalogtúrán is, amelynek célja a Farkas-Zugi gémtelep környéke volt. Itt lehetőség nyílt arra, hogy biztonságos távolságból, a madarak zavarása nélkül, teleszkóppal történő megfigyeléseket végezhessenek.
   A gyerekek próbára tehették ügyességüket olyan hagyományos kézműves tevékenységekben, mint például az agyagozás, vagy a kukoricacsuhéból, szalmából készült dísztárgyak készítése. Az egyik napon szerveztünk egy vízitúrát is, ennek során csónakkal jártuk be a Hortobágy-Berettyó szabályozatlan, vadregényes szakaszának érdekes élőhelyeit.

A programban szerepelt még íjászat is, melynek során a résztvevők a megismerhették a hagyományos ősmagyar íjászatot, és mindenki próbára is tehette céllövő tudását. A hagyományos magyar íj és története megismerése mellett a résztvevők betekintést nyerhettek a mai, modern íjászat világába is. A tábor ideje alatt több érdekes diavetítéses előadás hangzott el a környék természeti értékeiről, madárvilágáról.
    A nem kimondottan szakmai programok közül nem maradhatott el a felújított, és azóta igen népszerű túrkevei strandfürdő meglátogatása, és házi pingpongbajnokság rendezése sem. A tábor ideje alatt naponta egyszer, tájjellegű bográcsos ételek jelentették a főétkezést. A táborról az általános vélemény az volt, hogy a gyerekek jó programokon vehettek részt, hasznos ismereteket szereztek.
Búcsúzóul sokan közülük úgy köszöntek el, hogy viszontlátásra, talákozunk legközelebb!

 

 

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -