Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Az Access 2003 Phare Program keretén belül 2005. július 1-ével kezdetét vette a Nimfea Természetvédelmi Egyesület a "Társadalmi részvétel erősítése a Közép-Tisza vidék térségfejlesztési tevékenységeiben" című projektje. Az egy éves program lebonyolításban partnerszervezetekként a szolnoki Tisza Klub, valamint a Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred vesz részt.

    Véleményünk szerint a társadalmi-környezeti konfliktusok gyökerei abban rejlenek, hogy a társadalom a természetvédelmet mint korlátozó, szabályozó eszközökkel élő hatósági feladatot látja, és nem mint a társadalom által használt természeti erőforrások megvédésének egyik lehetséges eszközét, amely az erőforrásokkal való hosszú távú gazdálkodást kívánja biztosítani.
A természetvédelem paradigmaváltása is várat magára, így a társadalmat mint a rá bízott természeti értékek elsődleges veszélyeztetőjét látja, nem pedig mint partnert, akinek ésszerű gazdálkodási tevékenysége - külön természetvédelmi beavatkozások nélkül is - képes lenne tájfenntartási feladatokra, a természeti értékek megóvására.
   Programunk célkitűzése felismertetni és alkalmaztatni azt a szemléletet, hogy a természetvédelem által védett erőforrások (akár mint pl. idegenforgalmi vonzerő) gazdálkodási, így társadalmi életszínvonallal összefüggő célokat is szolgálnak. Ezáltal a program szociális-gazdasági és környezeti prioritásokat egyaránt figyelembe vesz, hiszen helyi foglalkoztatási vonatkozásai épp úgy vannak, mint pl. potenciális Natura 2000-es területek fenntartásával kapcsolatos célkitűzései.

A programmal kapcsolatban részletes tájékoztatást az info 'kukac' nimfea.hu email címen,
valamint az 56/361- 505, és 56/554-478 telefonszámokon kaphatnak a kedves érdeklődők.

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -