Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Közintézmény ingyenes nyílászáró-szigetelése pályázati támogatásból

    A Nimfea Természetvédelmi Egyesület partnerként vesz részt az Energia Klub PHARE programjában, melynek keretén belül egy éve ingyenes lakossági tanácsadással foglalkoznak energetika, szigetelés és megújuló energiák témakörében. A lakosok főként napenergiával kapcsolatosan keresték fel a Nimfea Természetvédelmi Egyesület irodáját telefonon, és e-mailben, de sor került személyes találkozókra is. A program lezárása felé közeledik, utolsó fázisként túrkevei közintézmény szigetelését vállalták pályázati pénzből a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai az iskola bevonásával.

    Az iskola kiválasztására még a 2005. év elején került sor, ahol is a három helyi általános iskola közül a Református Általános Iskola volt a legrosszabb állapotban, így ennek az épületnek az ingyenes szigetelését vállalták fel. Júliusban került sor az ablakok felmérésére, a szigetelőanyag beszerzésére, valamint a szigetelőgép használatának betanítására.
A nyílászárók utólagos szigetelését ingyenesen biztosított szigetelőanyaggal és gépek kölcsönzésével az iskola karbantartói és önkéntesek végzik el augusztus hónapban.

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -