Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Szélkerék és napelem telepítés Túrkevén

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület pályázati úton szerzett támogatást a túrkevei HOTEK erdő tanösvényeinek és parkerdővé alakításnak finanszírozására. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásából megvalósuló beruházás első lépéseként a szélkerék felállítása és a napelem telepítése valósult meg. A kivitelező cég megkezdte a talapzat kiásását, a betonozást, a szélkerék, valamint a napelemek felállítását. A kombinált rendszer vízkiemelésre, utcai világításra, valamint természetesen bemutató célokra lesz használva.


   A pályázatból megvalósuló beruházás során madármentő állomás kialakítására, szélkerekes rendszer és napelem telepítésére, a tanösvény kialakítására, játékok és pihenőhelyek létrehozására kerül sor folyamatosan 2005 decemberéig. A támogatásból valósul meg az erdőben egy madárvédelmi mintakert kialakítása is, mely az ide látogatókat ismerteti meg a madárvédelem lehetőségeivel, bemutatja az odú típusokat, etetőket, itatókat. Az erdőben a kész tanösvény mellett táblák mutatják be az erdőben található lágyszárúakat, cserje és fafajokat, madárfajokat. Bemutatóhelyeket alakítanak ki a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai, melyek segítségével megismerhetik az ide látogatók az avar, a cserjeszint, valamint a lombkorona szint élővilágát, a vizes élőhely jellemzőit, illetve információkat kaphatnak a megújuló energiákról is. Az erdőben kialakításra kerül egy komposztálást bemutató telephely, valamint egy gyógynövénykert is. A túrázók, sétálók a tanösvény mellett felállított padokon pihenhetnek meg, a gyerekeket, fiatalokat három fa alapú tudáspróba-játék várja az erdő három különböző pontján. A kivitelezés elkezdődött, az erdő táblái készülnek.
2006-ban szeretettel vár minden látogatót és érdeklődőt a Nimfea Természetvédelmi Egyesület a HOTEK erdőben!

 

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -