Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Piros lapot kapott az EU energiahatékonysági irányelve

   Az Európai Parlament 2005. június 7-én szavazott az EU energiahatékonysági direktívatervezetéről (The energy end-use efficiency and energy services Directive), melyet az Európai Tanács 2005. Június 29-én az újratárgyalásig elutasított.

    A direktíva célja a végfelhasználói szektor –háztartási és közintézményi- energiafelhasználás hatékonyságának növelése, ezzel támogatva a Kiotói Jegyzőkönyvben vállalt szén-dioxid kibocsátás csökkentést.

     Az Európai Parlament javaslata alapján a 2006-2015 közötti 10 éves időszakra 11,5 százalék energiahatékonyság növelési minimum célértéket tűz ki, habár a Környezetvédelmi Bizottság sokkal ambiciózusabb célokat fogalmazott meg.
A Luxemburgi elnökség javaslata alapján a hat éven keresztül folyamatosan egy százalékkal csökkenteni kell minden egyes tagország energiafelhasználását. Az EU jogalkotói között további egyeztetések következnek, reméljük a hamarosan egy hasznos és következetes irányelv születik.
Bővebb információ: www.euractiv.com

 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -