Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

III. TERMÉSZETVÉDELMI SZEMINÁRIUM

Turizmus és természetvédelem
    A Közép- és Kelet-Európai Munkacsoport a Biodiverzitás Megőrzéséért (CEEWEB) és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2005. szeptember 13-15 között közösen rendezi meg a harmadik természetvédelmi szemináriumot Turizmus és természetvédelem címen.
A szeminárium célja a turizmus és a természetvédelem kapcsolatának bemutatása, pozitív példák és eljárások a turizmusban - a Natura 2000, és a hazai pozitív fejlesztések bemutatása. A turizmus veszélyeire való figyelemfelhívás, az idegenforgalmi terhelhetőség alkalmazása a mindennapi turizmusfejlesztésben, nemzetközi szakmai ajánlások megismerése, és alkalmazásuk hazai viszonyokra való feldolgozása. Továbbá az ökoturisztikai minősítési rendszerek megismerése.

    A meghívottak köre a turizmussal, általában idegenforgalommal, ökoturizmus-fejlesztéssel foglalkozó szakemberek, így nemzeti parki munkatársak, civil szervezetek képviselői, a közelből néhány vidékfejlesztési irodai munkatárs, kormányzati idegenforgalom-fejlesztéssel foglalkozó intézmények, szervezetek képviselői. Az előadók között szerepelnek ökoturizmussal foglalkozó szakemberek, az idegenforgalmat mint természeti erőforrásokat veszélyeztető tényezőt ismerő szakemberek, és az idegenforgalmat mint ésszerűen alkalmazható vidékfejlesztési eszközt ismerő szakemberek.


    Regisztrációs díj: 1700 Ft/fő magánrésztvevő, 3000 Ft/fő intézményt képviselő.
A szállás, étkezés, valamint a pénteki buszos kirándulás költségeit, Közép- és Kelet-Európai Munkacsoport a Biodiverzitás Megőrzéséért (CEEWEB) állja az első 30 jelentkezőnek, így az első harminc résztvevőnek csupán a regisztrációs díjat kell befizetnie.

    Helyszín: Fekete István Oktatóközpont Túrkeve, Ecsegi út 22/a
(megközelítéséről bővebb információ a www.nimfea.hu honlapon található)
   További információ: szükség esetén logisztikai jellegű kérdéseivel munkaidőben keresse
Fónagy Évát (70/562-71-47), illetve a szakmai programmal kapcsolatos kérdéseivel
Sallai R. Benedeket (20/391-41-47).
Központi telefonszám: 56/554-478, 56/361-505.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -