Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Pedagógus továbbképzés a Nimfea Egyesületnél


A Nimfea Természetvédelmi Egyesület a miskolci Városi Környezetnevelési Központ rendelésére és részvételével október 21-22.-ei hétvégén két napos pedagógus továbbképzést tartott a Miskolcról érkező tanárok részére. A pedagógusok főként természetvédelmi témájú előadásokat kértek a továbbképzés alkalmával, illetve az Egyesület környezeti nevelési lehetőségei érdekelték őket. A képzés része volt a lovas kocsis terepi program is.


A tanárok, zömében biológia tanárok, illetve környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusok, szinte kivétel nélkül környezet és természetvédelmi témák közül választották a továbbképzésük anyagát. A továbbképzés két napja alatt szó volt a fenntartható fejlődésről, a fenntarthatóságról, a globális környezeti problémákról, és az ehhez szorosan kapcsolódó megújuló energiaforrásokról is. A megújulókat gyakorlatban is meg tudták nézni a pedagógusok, mert az Egyesületnek saját, működő napeleme és kis teljesítményű szélkereke van, mely az alsó épület energiaellátását tartja fenn. Megfigyelhették közelebbről a napkollektor felépítését is.
A környezetvédelmi témák után természetvédelmi előadások nyújtottak információt a résztvevőknek. Monoki Ákos biodiverzitás-védelmi célprogramvezető beszélt a Sárrét állatvilágáról, a Túrkeve határán lévő két nemzeti parkról, illetve a madármentés gyakorlati és elméleti hátteréről. Meghívott előadóként Széll Antal a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre tartott élvezetes előadást a hazai túzokmentés gyakorlatáról.
Szintén nagy érdeklődés övezte a Fekete István Oktatóközpont környezeti nevelési programjait is.
Terepi programelemként lovas kocsis kirándulást tettek a pedagógusok a túrkevei halastavakhoz és a Balai pusztákra, levezető elemként pedig Daróczi Csaba természetfotós diaporámáját élvezhették a résztvevők.

 

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -