Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Vegyi Reakció


Egy példás civil összefogás kapcsán 2005. október 27- én került megrendezésre a "Családban marad, Védjük meg a jövő generációt a káros vegyi anyagoktól!" akciónap. A vegyi anyagokkal kapcsolatos információnyújtás mellett sikerült közel 200 aláírást gyűjteni annak érdekében, hogy egy szigorúbb európai uniós vegyi anyag politika (REACH) szülessen meg. Az akciónap része volt egy hat állomásból álló akcióhétnek, melynek apropóját az adta, hogy az Európai Parlament az új vegyianyag-szabályozásról 2005. november 16-án fog szavazást tartani. Ez a szavazás igen fontos a jogszabály későbbi hatékonyságának szempontjából. Az Európa parlamenti (EP) képviselők egyharmada megígérte, hogy a biztonságosabb vegyianyag-használat megvalósítására fog voksolni, a többi képviselő azonban még nem döntötte el mire szavaz.

Ha nem tudott ott lenni a szolnoki, vagy az akcióhét más állomásain, ám mégis szeretné kifejezni véleményét, miszerint Önnek fontos, hogy olyan szabályzás legyen, amely óvja egészségünket és a környezetet, még mindig nincs késő!

- Ha van digitális fényképe önmagáról vagy családjáról és ellátogat a http://chemicalreaction.org.uk/ oldalra, feltöltheti arcképét egy galériába, megmutatva ezzel az EU parlamenti képviselőknek, hogy valós emberek szeretnék elérni a vegyi anyagok
okozta szennyezés végét. Így Ön is része lehet a virtuális képtárnak!

- Ha nem rendelkezik digitális fényképpel ellátogatva a http://www.chemicalreaction.org/ honlapra emailt küldhet az EP
képviselőinek!

Végezetül ne felejtsük el, hogy az EP képviselőket emlékeztetni kell ígéreteikre és meg kell kérni őket, hogy a mindanyiunkat hatékonyan védő szabályozásra szavazzanak.

   

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -