Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Ismét indul az erdei fülesbaglyok téli gyülekezőhelyeinek felmérése!

   Immáron harmadik éve kerül meghirdetésre a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Bagolyvédők Baráti Körének programja, melynek célja az erdei fülesbaglyok téli gyülekezőhelyeinek felmérése.
Az erdei fülesbaglyok évről évre visszatérnek hagyományos nappalozó helyeikre, parkokba, fasorokba, kertekbe, ahol elsősorban az örökzöld fákat részesítik előnyben.
A program célja egyrészt az adatgyűjtés a gyülekezőhelyekről és a baglyok telelő állományáról, másrészt e madarak ismertebbé tétele, népszerűsítése, elsősorban az iskolások körében. A program segítségével a gyerekek ízelítőt kapnak a tudományos munkából, miközben rengeteg információt gyűjtenek ezekről az éjszakai ragadozómadarakról, a madárvédelemről és a természetvédelem fontosságáról.

   Az idei évben az eddigi postai út mellett e-mailben is várjuk a kitöltött adatlapokat,
melyek letölthetőek a www.nimfea.hu oldalról.

Az adatlapokat e-mailben a zsuzsa@nimfea.hu címre Székely Zsuzsa, vagy akos@nimfea.hu címre Monoki Ákos részére lehet elküldeni, illetve postán az 5420, Túrkeve, Pf. 33. Nimfea Egyesület címére.

A 2005/2006-os téli felmérés idejére rajzversenyt is hirdetünk a résztvevő iskolások számára,
"Erdei fülesbaglyom télen" címmel!

A kép formátuma: A4-es, ceruza, filc, vagy zsírkréta rajz, két külön korosztályban alsó és felsősök részére. A kép hátuljára írják rá a nevet címet és az iskola nevét és címét.

 A rajzokat december 1-től február 10-ig lehet beküldeni postán a Túrkeve, Pf 33. 5421 vagy személyesen a Túrkeve, Erdőszél u. 1. száma alá.

Az elkészült műveket díjazzuk, az első három helyezett értékes könyv és tárgyi jutalomban részesül, valamint a beérkezett képek kiállításra kerülnek a Fekete István Oktatóközpontban (Túrkeve, Erdőszél u. 1.)

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -