Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Közös bejárás az EON munkatársaival

    A Nimfea Természetvédelmi Egyesület biodiverzitás-védelmi célprogramvezetője és a Tiszántúli Áramszolgáltató munkatársa közös bejáráson mérték fel a ragadozómadarakra és a fokozottan védett fehér gólyákra veszélyes középfeszültségű oszlopokat.

    A Nimfea Természetvédelmi Egyesület bejelentése és kérelme nyomán az E-ON munkatársa a megkeresést követően, közös bejárást tartott Monoki Ákossal Túrkeve, Kisújszállás és Örményes belterületén, valamint Kisújszállás és Túrkeve közötti út mentén.
A nevezett helyeken a középfeszültségű oszlopokat szigetelő papucsokkal látják el az EON munkatársai március végéig, valamint olyan műszaki megoldásokat alkalmaznak a veszélyes oszlopokon, hogy azok többet ne okozhassák a fehér gólyák áramütés következtében történő elhullását.
Ezeken az oszlopokon az elmúlt években számos fehér gólya, kerecsensólyom, egerészölyv szenvedett halálos áramütést a szigetelés hiánya miatt, így az oszlopok szigetelése igen sürgető feladat.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -