Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

FELHÍVÁS
a Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából

    Szereted a természetet? Szeretnél tenni azért, hogy megóvd környezetünket, hogy fennmaradhasson hazánk gazdag élovilága, biológiai sokfélesége? Szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan tehetnél többet mindezért? Szeretnéd leírni a természet védelmével kapcsolatos gondolataidat, esetleg szoktál cikket írni az iskolai lapba és érdekel az újságírás? Szeretnéd megtanulni, hogy hogyan kell jó cikket írni?

    2006. május 22-én a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a CEEWEB együtt ünnepli a Biológiai Sokféleség Világnapját a Kiskunsági Nemzeti Parkban. A jeles naphoz kapcsolódó sajtótájékoztatót követően néhány neves szakújságíró osztja meg tapasztalatait a jelentkezők közül kiválasztott 15 diákkal. A diákok tudósítást készítenek a Világnapról, amelyek felkerülnek a Biológiai Sokféleség Egyezmény hazai honlapjára (http://biodiv.kvvm.hu), a legjobb cikk pedig írott sajtóban is meg fog jelenni.

A tervezett program:
11.00 – 12.00 sajtótájékoztató
12.00 – 13.00 séta a Kiskunsági Nemzeti Parkban
13.00 – 14.00 ebéd
14.00 – 15.30 találkozás neves szakújságírókkal

- Ha 12-18 éves vagy,
- érdekel az újságírás,
- tennél valamit az élővilág megőrzéséért és
- szeretnél részt venni a Biológiai Sokféleség Világnapja keretében szervezett rendezvényen, akkor a következoket kell tenned:
Írd le röviden (legfeljebb 1 oldal terjedelemben), hogy miért fontos számodra a természet és a környezet megóvása, továbbá hogyan segítheted Te is az élővilág megőrzését az újságíráson keresztül!
Küldd el ezt a munkádat az adataiddal együtt (név, életkor, email cím, iskola neve, címe és telefonszáma, vezető tanár neve) a következő címek egyikére:
- Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Nemzetközi Természetvédelmi Egyezmények Osztálya, 1121 Budapest, Költő utca 21. postacímre,
- biodiv@mail.kvvm.hu email címre, vagy a
- (06 1) 275-4505 fax számra

Beküldési határidő: április 30.
A kiválasztott diákokat személyes értesítjük, valamint Budapest és a rendezvény helyszíne közötti utazásukról gondoskodunk.
TÉGED IS VÁRUNK MÁJUS 22-ÉN, HISZEN A TE SZAVAD IS SZÁMÍT!

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -