Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Tovább folyik a magyar - ukrán közös pályázat lebonyolítása

2006-ban már második alkalommal ült össze a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, a Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédő Kör, a KAMOT Alapítvány és a Beregszászi Magyar Gimnázium képviselője, a magyar - ukrán környezetvédelmi pályázat lebonyolításával kapcsolatosan. Az ukrán partnerekkel történt találkozókkal elkezdődött egy 2 éves környezetvédelmi program lebonyolítása.


    A Beregszászi Magyar Gimnázium Beregszászon, egy 3 hektáros területen foglal helyet, ahol mintegy 450 diák folytatja tanulmányait. A Gimnáziumban csak magyar diákok járnak, akik mind Ukrajnában, mid Magyarországon folytatják felsőfokú tanulmányaikat. A KAMOT Alapítvány a magyar fiatalok, hallgatók munkáját segíti, illetve pályáztatás útján fejti ki munkásságát.

    A közös ukrán - magyar környezetvédelmi program keretén belül az ukrajnai szervezetekkel közösen környezeti nevelési és hulladékgazdálkodási program megvalósítása vette kezdetét. A projekt két tanulmányutat, 7 nap fórumot és oktatást, és két kiadvány elkészítését tartalmazza, a hazai és ukrán környezeti nevelésről, valamint a hulladékgazdálkodás helyzetéről. Mindkét téma épít a fiatalok bekapcsolódására, a pedagógusok, önkormányzati képviselők képzésére, és példákat állít a hazai megvalósításból. A tanulmányutakra a 2007. évben kerül sor, míg a fórumokat és találkozókat negyedévente tartják a partnerek. A kiadványt ukrán és magyar nyelven adják ki a program végén. Az ukrajnai, kárpátaljai fiatalok bevonásával civil szervezetek létrehozását és technikai fejlesztését is felvállalta a program, mely keretén belül számítógépes fejlesztésekre kerül sor.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -