Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Az Egyesület szereplése a Kevi Juhászfesztiválon

    Az idei VIII. Kevi Juhászfesztivál két napján (május 13.- 14.) képviseltette magát a Nimfea Egyesület is.
A kétnapos rendezvény ideje alatt a hangsúly a hagyományőrzésen volt.
Ennek szellemében az egyesület munkatársai helyi népviseletbe öltözve - a hölgyek kékfestő viseletben, a férfiak csikósruhában - fogadták a standjukhoz érkező érdeklődőket.
    Az Egyesület sátránál fellelhető volt a Túrkevei Tájrehabilitációs Térségfejlesztési Program némely „főszereplője”is, úgy mint az őshonos rackajuhokból és merinó birkákból álló kis nyáj. A nyáj igen elnyerte a látogatók tetszését, nem telt el egy perc sem úgy, hogy valaki ne lett volna ott egy marék fűvel etetni, szelídíteni, simogatni az állatokat.
A juhokat lábon hajtották ki a rendezvény helyszínére, amely ugyancsak nem kis meglepetést és látványosságot jelentett a fesztiválozóknak.

    Mindemellett a hagyományos népi építészet egy igen jellegzetes objektuma, az ún. kontyos kunyhó is felállításra került, mely a legelő állattartás elengedhetetlen építménye volt, s amelyet ugyancsak az egyesület lelkes önkéntesei és munkatársai építettek meg a rendezvényre.
A kunyhó mellett mindkét nap rotyogott a hamísítatlan kevi birkapörkölt, mely ízvilágával elsöprő sikert aratott.
A bográcsok már kora délutánra üresen maradtak.

   A hangulatot tovább fokozta „Szilaj Béla”, az óriási, felfújható szürke marha, amely már messziről odavonzotta a kíváncsi tekinteteket.
A sátorban rengeteg ingyenes kiadvány talált gazdára, de nagy választékban lehetett válogatni az érdekesebbnél- érdekesebb megvásárolható kiadványokból is.
Lehetőség nyílt az egyesület szakmai törekvéseinek a támogatására is: az érdeklődők a téglajegyek megvásárlásával a szervezet kezelésében lévő szélmalom rekonstrukciójához, a helyi lovassport, lovas élet fejlesztéséhez, valamint a Városkerti Véderdő kezeléséhez járulhattak hozzá.

    Mindemellett Nimfeás pólók, sapkák vásárlására is volt lehetőség. A sátor mellett színvonalas lovasbemutató és lovagoltatás is pezsdítette a hangulatot, ahonnan a szervezet lova sem hiányozhatott.
A szombati napon megrendezett tudományos konferencián rengeteg szakember képviseltette magát, ahol az egyesület tájrehabilitációs programja is bemutatásra került, amely a legelő állattartás szerepét ismertette az innovatív vidékfejlesztésben.

    Mindkét nap igen jó hangulatban telt, rengetegen látogatták meg a standot és ismerkedtek meg az egyesülettel.
Még a vasárnapi, kissé borongós időjárás sem szegte kedvét senkinek, a Nimfeás stand a rendezvény zárásáig fogadta az érdeklődőket.

    Ezúton köszönjük mindenkinek a rendezvényen való részvételünk szervezésében nyújtott segítséget, és bízunk benne, hogy a jövő évi fesztiválon még ennél is többen fognak megkeresni bennünket, akár egy jó beszélgetés, akár egy nagy tányér birkapörkölt elfogyasztásának erejéig.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -