Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

   2006. május 23.- án a délelőtti órákban gazdafórumnak adott otthont a Nimfea Természetvédelmi Egyesület Fekete István Oktatóközpontja.
Bár a rendezvény egy kisebb csúszással kezdődött, a jelenlévő néhány gazda és civil szervezeti képviselő aktív résztvevőjévé vált a fórumnak. Az előadók a Levegő Munkacsoport kollégái- Simon Gergely és Pál János- voltak, akik előadásaikban részletes tájékoztatást nyújtottak a növényvédőszerek egészségügyi és környezeti kockázataival, a növényvédőszerek okozta károkkal, valamint a növényvédöszerek EU-s szabályozásával kapcsolatban. Pál János előadásában választ adott arra a kérdésre is, hogy „Hogyan és miért védjük meg terményeinket környezetkímélő módon?”.

Bár kevesen vettek részt a gazdafórumon, az egyik gazda az esemény befejeztével így búcsúzott: „Többen érdemelték volna meg, hogy hallják ezeket a dolgokat!”
Reméljük lesz még lehetőségünk hasonló rendezvények szervezésére, és bízunk benne, hogy az elkövetkezendőekben nagyobb érdeklődés fogja ezeket a fórumokat övezni.


Az előadások anyagai pdf formátumban:

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -