Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


  Elkészült a Fekete István Tanösvény


    A Nimfea Természetvédelmi Egyesület a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumától kapott Zöld Forrás támogatásból fedezte erdőfejlesztését, melynek keretén belül elkészült a Fekete István Tanösvény is.

    A tanösvény a 7 hektáros HOTEK – erdőben változatos helyszíneken, vizes élőhelyen, erdei tisztáson fut keresztül, miközben táblák segítségével mutatja be az előforduló élővilágot, fajokat, tipikus élőhelyeket.
A tanösvényen három játék is helyet kapott, így egy párosító játék segítségével a faunaismeret, fafelismerő játék segítségével a flóraismeret, a napelemes játékkal pedig az általános tudásukat bővíthetik az ide érkező gyerekek és felnőttek egyaránt.
   A támogatás segítségével fejlesztésre került a repatriáló telep is, ahová sérült és rehabilitációra váró madarakat fogadnak be az egyesület munkatársai.
A napelem és a szélkerék, valamint a hozzá szervesen tartozó mobil napkollektor bemutató célokon és a megújuló energiák népszerűsítésén kívül gyakorlati feladatot is ellát.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -