Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Osztálykirándulás a Nimfea Egyesületnél


    Bár az időjárás a megelőző hetekben nem kedvezett a túráknak és a kirándulóknak a június 6-7. napokon kellemes napsütés fogadta a Nimfea Természetvédelmi Egyesülethez érkező törökszentmiklósi osztályt. A kirándulásokon 22 gyermek és 2 pedagógus vett részt. A kellemes hangulatban eltelt osztálykirándulás nem zavarták meg az esőfelhők.

    A kirándulók csapata először a Körös – Maros Nemzeti Park egyik védett területéhez látogattak el, szakvezető segítségével. A túra igen hosszúra sikeredett, mintegy 5 órás volt. Az ebédre főzött paprikáskrumpli hamar elkopott. A délután az erdő megismerését szolgálta. Az erdei tanösvény nyomvonalán végigjárva megismerkedtek a gyerekek a különböző odúkkal, madarakkal, fafajokkal, az erdő szintjeivel, élővilágának egy kis szeletével. Meglátogatták a rackákat és a repatriáló telepet is. Az este beköszöntével tábortűz gyújtására került sor. Másnap délelőtt a Hortobágy – Berettyó élővilágával, vízvilágával ismerkedtek meg a tanulók, mintegy 3 órás kirándulás keretén belül. Délután ugyan eleredt az eső, de ez nem szegte kedvüket, hogy meglátogassák a túrkevei Strandfürdőt.

Íme néhány kép, amely árulkodik a jó hangulatról és a csoportról:

   

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -