Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Véget ért a szolnoki "Egészséges, hazai bioélelmiszerek" akciónap!

Az akciónapon hétágra sütött a nap, délutánra elviselhetetlenné vált a hőség. Ennek ellenére nagyon sokan látogatták meg a rendezvényt. Az érdeklődők kóstolhattak
tönköly barna- és tönköly teljes kiőrlésű kenyéreret bio padlizsánkrémmel, bio cukkini lekvárral, és bio homoktövis lekvárral. Mindezek mellett a nagy hőségben igen népszerű volt a bio almalé is.
Az akciónapra ellátogatók számos kiadványból tájékozódhattak az élelmiszerbiztonság, biotermékek, és a génmódosított szervezetek ügyében, valamint megismerkedhettek a JNSZ megyei biotermelők elérhetőségeivel is.
A rendezvényen tovább folytattuk a már megkezdett aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy Szolnok génmódosítás-mentes övezet lehessen: további 163 aláíró támogatta a kezdeményezést.
Emellett kértük az embereket, hogy nyilvánítsák saját tulajdunokban vagy használatukban lévő ingatlanaikat génmódosítás-mentes övezetté. Sokan még a helyszínen éltek ezzel a lehetőséggel, mások vittek a kinyomtatott nyilatkozatból ismerőseiknek, barátaiknak.
Az akciónapon részt vett Ratkai "RETEK" Miklós, az AKELA együttes dobosa is, aki jelenlétével támogatta az akciót, és hozzájárult a hazai bio élelmiszerek népszerűsítéséhez.


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -