Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Végetért a Nimfea Természetvédelmi Egyesület július 1. és 7. között tartott lovastábora.


    A július elején meghirdetett táborba összesen 26 fő jelentkezett, zömmel 10-14 éves korosztályú fiatalok. A program kialakításánál a lovas foglalkozások, lovaglásoktatás mellett az egyesület fő profiljából adódóan a természetvédelmi témájú foglalkozások domináltak. A táborlakók délutáni érkezése után az első nap az ismerkedéssel, balesetvédelmi oktatással telt. A biztonsági előírások megismerése, a lóápolási teendőkkel és a lovasfelszerelésekkel történő ismerkedés mellett természetesen a lovaglás is minden nap szerepelt a programban.

   A gyerekeknek szakképzett lovasoktató tanította lovaglás fortélyait, akik a tábor végére komoly előrehaladást értek el lovaglótudományukat tekintve. A hét egyéb programjai közül kiemelkedett Orbán Zoltán madártani ismeretekkel, madárhálózással és gyűrűzéssel színesített egész napos szakmai programja, melybe a gyermekek nem csak szemlélőként, hanem aktív szereplőként is be lettek vonva. A tábor szinte minden napján elhangzott egy-egy, a gyermekek nyelvére lefordított természetvédelmi témájú előadás, de szerepeltek még a programban kézműves foglalkozások is, mint például szalmafonás, fazekas foglalkozás. Emellett volt még íjászkodás ősmagyar íjjal, számháború, lovaskocsis terepi kirándulás a Körös-Maros Nemzeti Park Balai területére, üzenetek küldése a klímaváltozás megakadályozása érdekében.

  A tábort végül az egész héten hallott dolgokra épült vetélkedő, a táborról készült fotóanyag levetítése, majd az elmaradhatatlan tábortűz és szalonnasütés zárta. A tábort szervezők és lebonyolítók külön örömére szolgált, hogy sok résztvevő gyermek a hazautazáskor azzal búcsúzott, hogy : „jövünk jövőre is!”

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület ezúton fejezi ki köszönetét a tábor sikeres lebonyolításában nyújtott segítségért az egyesület önkénteseinek, barátainak és munkatársainak is!


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -