Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Megjelent a „Tájhasználat a Tisza-tó térségében, tények és lehetőségek” címet viselő, Hamar Anna (PhD, Tisza Klub) szerkesztésében a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, a Tisza-Klub (Szolnok) és a Regionális Fejlesztési Egyesület (Tiszafüred) közös, Phare Access 2003. Programja keretében napvilágot látott kiadvány.

A kiadvánnyal a tiszafüredi Halas Napok alkalmával találkozhatott először a program célcsoportját jelentő Tisza-menti lakosság, melynek ajánlójául álljon itt néhány sor a tanulmány előszavából:

„A társadalmilag és gazdaságilag is hátrányos helyzetű terület fejlesztésében kulcsfontosságú, hogy a táj használatával ne éljék fel, használják el a természeti erőforrást. A tájhasználathoz kapcsolódó problémák és konfliktusok azonban nemcsak a kistérség sajátjai. Kötetünkben arra keresünk választ, hogy a természet megóvása, a fenntartható fejlődés érdekében milyen lehetőségekkel élnek, élhetnek a térségben élők.”

A kötetet öt kiemelt jelentőségű tanulmányt tartalmaz, melynek fejezetei az alábbiak:

A Tisza-tó természetvédelmi területei, Az ökoturizmus és a Village+ védjegy a Tisza-tó térségében, Agrárszerkezet és földhasználat a Közép-Tiszavidéken, A mentett oldali tájhasználat-váltás alapjai a Közép-Tiszavidéken, és a „Nagykörűi Tájgazdálkodási Program és tanulságai.


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -