Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A titokzatos Bihar-hegység


A Nimfea Természetvédelmi Egyesület hivatalos működési területe a Kárpátok, és Kárpát-medence területe, habár ebből leginkább magyarországi tevékenységeket lát el. Az Erdélyi Szigethegység Bihari részének Pádis fennsíkjára azonban idén 10. éve, hogy az egyesület tagjai, munkatársai ellátogatnak.


Sajnos az idei évi túrázások újra csak erősítették azokat a benyomásokat, melyek az elmúlt öt esztendőben egyre erősödtek, miszerint a hegyég természeti állapota – habár még mindig varázslatos – rohamosan romlik. A turisták egyre nagyobb számú jelenléte, a szemét, Boga környékének egyre fokozottabb beépítése, az ezzel járó kommunális szennyezések évről évre egyre inkább veszélyeztetik az a természeti gazdagságot, amit egykoron itt Czárán Gyula felfedezett.

A Nimfea természetvédelmi Egyesület levélben fordul a Román Kormányhoz, hogy felhívja a kormányzat figyelmét, hogy e terület egyre nagyobb mértékű pusztítása veszélyezteti az a komoly gazdasági potenciált, amit a térség ökoturisztikai termékkínálata szolgáltathatna a jövőben.

2006 nyarán két különálló táborral is meglátogatják a Nimfea-ások a hegység egyik legszebb gyöngyszemét, a Pádisi Karsztvidéket. Képeink az első csapat táborozásából nyújtanak ízelítőt.


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -